Punts de referència:


Aparcament de la Font dels Enamorats (Aiguafreda) - Font dels Enamorats - Riera de Martinet - Gorg de la Resclosa - Gorg de la Sort - L'Afrau - Font del Darrere d'Aiguafreda de Dalt - Mina d'aigua Medieval d'Aiguafreda de Dalt - El Comunidor - Font d'Aiguafreda de Dalt - Església de Sant Martí d'Aiguafreda de Dalt - Cova-Cripta - Font Fresca - El Saüc - Dolmen de Cruïlles - Cova del Moro - Font de Casanoves - Font dels Balços - Capella de la Llobeta - Aparcament de la Font dels Enamorats.


Fitxa tècnica:

          
DistànciaDuradaAlçada mínimaAlçada màximaDesnivell pujantDesnivell baixantDificultatSenyalitzatPunts d'aiguaData de l'excursió
9.0 Km3h418 m705 m354 m354 mFàcilA tramsSi20-12-2015

Mapes: 

WikilocWikilocGoogleMapsGoogleMapsClica una de les icones de l'esquerra per descarregar-te el TRACK de la caminada, on també hi trobaràs més detalls.

Introducció:


Avui us proposo una entretinguda passejada per les muntanyes situades al nord-est d'Aiguafreda. Sortirem de la popular font dels Enamorats i remuntarem la riera de Martinet per un sender ben arranjat i senyalitzat que ens permetrà conèixer aquest espai i la seva fauna i flora, alhora que també gaudirem de petits gorgs. Passarem a frec de l'Afrau, un antic molí avui dia residència de l'artista Paco Ballesteros que té algunes de les seves obres exposades a l'exterior. Seguidament ens atansarem al bonic i vell indret d'Aiguafreda de Dalt, on hi trobarem diferents elements a destacar; l'església de Sant Martí, la rectoria, el clos del cementiri, el Comunidor, la cova-cripta i les fonts. Continuarem el recorregut visitant, a banda òbviament d'algunes fonts, el bufador d'aire natural anomenat Cova de l'Infern, el dolmen de Cruïlles i la Cova del Moro. Entrarem finalment al nucli urbà per la Llobeta i des d'aquí tornarem al punt d'origen.
La major part d'aquest recorregut circula per dins el Parc Natural del Montseny.
En aquesta ocasió rajaven totes les fonts visitades excepte la font Fresca i la font de Casanoves.


Aproximació:


Prendrem com a punt de partida d'aquesta excursió la coneguda font dels Enamorats, situada a la sortida nord d'Aiguafreda, en el punt on comença la carretera que puja a Aiguafreda de Dalt, just davant del final del carrer dels Enamorats. Aquí disposem d'una àmplia esplanada habilitada com a aparcament.
Si venim del sud per l'autovia C-17, entrarem al nucli urbà pel sud i el travessarem sencer seguint la carretera de Ribes i, ja gairebé al final del poble, tombarem a la dreta com si anéssim a Aiguafreda de Dalt. Al cap d'un centenar de metres trobarem la font a l'esquerra i una esplanada a la dreta.
Si venim del nord també per la C-17, entrarem al nucli urbà per la carretera de Ribes i de seguida girarem a l'esquerra a buscar la carretera que puja a Aiguafreda de Dalt. Només un centenar de metres més enllà trobem la font a l'esquerra i una esplanada a la dreta.