CANELONS


Ingredients per a 4 persones:

250 g de carn de vedella
250 g de carn magra de porc
150 g de pit de pollastre
1 ceba
oli
sal
pebre
20 canelons
formatge ratllat

Per a la beixamel :
40 g de mantega
35 g de farina
400 cc de llet
nou moscada
sal


Preparació:

El dia abans de menjar-los es pot preparar el rostit. En una cassola amb una mica d'oli es rosteixen les carns tallades a trossets, el pollastre sense ossos i la ceba tallada per la meitat. A mitja cocció es sal-pebra. Es reserva el suc del rostit per fer la beixamel i la resta es passa per una màquina de trinxar de manera que quedi una carn picada molt fina. Aquesta barreja ha de quedar melosa, si quedès eixarreida es pot afegir una mica de l'oli del rostit.

Es couen els canelons de la menera següent : es posa a bullir abundant aigua en una cassola gran i es sala. Es tiren els canelons, d'un en un, deixant-los bullir lentament durant uns 15 minuts aproximadament, remenant-los sovint amb cura de que no es trenquin. Un cop estiguin cuits, es treu una part de l'aigua de la cocció i se'n posa de freda. La pasta ha de quedar coberta amb aigua fins el moment de fer-la servir, per evitar que s'enganxi i s'assequi. Aleshores es col.loquen sobre el taulell, damunt d'un drap de cuina, a punt de farcir-los.

Es posa una cullerada de carn picada en cada caneló i s'enrotllen, col.locant-los junts, un al costat de l'altre, però sense tocar-se, en una plàtera de forn, que prèviament s'haurà cobert amb una fina capa de beixamel, feta amb la mantega, la farina, la llet, la nou moscada, la sal i una mica del suc del rostit.
Finalment es reguen amb la salsa beixamel fins a cobrir-los, s'empolsimen amb formatge ratllat i es gratinen al forn fins que agafin color.