TARTA DE FRUITES DEL BOSC


Ingredients per a 6 persones:

1 base de pasta de full d'uns 250 g

per a la crema pastissera :
3 rovells d'ou
125 g de sucre
50 g de farina de blat de moro
50 g de mantega
½ l de llet
1 pell de taronja ó de llimona

per a la decoració :
fruites fresques del bosc al gust
½ sobre de gelatina neutra
2 cullerades de sucre
250 g d'aigua


Preparació:

Es col·loca la base de pasta fullada en un motlle rectangular. Es punxa amb una forquilla i es forneja durant 15 minuts a 180º C.

Mentrestant es prepara una crema pastissera de la següent manera : en un bol es treballen els rovells d'ou, el sucre i la farina. En un cassó es posa a fondre la mantega. Quan s'ha fos s'hi tira la llet i la pell del cítric. Quan arrenqui el bull s'afegeix poc a poc a la barreja d'ous, remenant acuradament. Es torna a tirar tota aquesta barreja al cassó, passant-la per un colador. Es torna a posar al foc molt baix, remenant constantment en moviments de 8 fins que s'espessi. És important que no arribi a bullir. Es treu del foc i es segueix remenant durant un parell de minuts.

S'omple la tarta, que ja estarà freda, amb la crema pastissera i es deixa refredar.

Un cop ben quallada la crema, repartim les fruites per damunt, ben col·locades, alternant els colors i fent el dibuix desitjat.

Per últim, es prepara la cobertura amb l'aigua, el sucre i la gelatina (seguint les instruccions del fabricant, que normalment passa per desfer els ingredients, portar-los a ebullició i deixar reposar un minut abans d'utilitzar). Es rega la tarta amb el preparat i es guarda a la nevera perquè la gelatina agafi cos.