SUQUET DE BOTIFARRA, SÍPIA I MONGETES


Ingredients per a 4 persones:

2 botifarres de pagès
1 sípia gran
250 g de mongetes del ganxet cuites
1 ceba
2 tomàquets madurs
½ l de brou de peix

Per a la picada :
20 g d'avellanes
2 grans d'all
unes fulles de julivert


Preparació:

Es prepara una picada amb les avellanes, els alls i el julivert; es reserva.
En una cassola, amb una mica d'oli, es fregeixen les botifarres, tallades a trossos; un cop cuites es retiren de la cassola i es reserven.
A la mateixa cassola i amb el mateix oli es sofregeix la ceba tallada a la juliana; quan la ceba comenci a agafar color s'afegeix la sípia, que ja estarà neta i tallada a trossos. Es deixa coure a poc foc fins que la ceba estigui tova i transparent. En aquest punt s'incorporen els tomàquets fets puré, deixant-los reduïr durant uns 25 minuts; es sala i s'aboca el brou calent. Quan comenci a bullir s'afegeixen les mongetes, que ja estaran cuites, i les botifarres, que s'han reservat al principi. Es deixa coure durant uns 3 minuts, es tira la picada, diluida amb una mica de brou i es deixa coure uns 3 minuts més per tal que la picada es lligui amb el brou; es retira del foc i ja està a punt de servir.