TARTA DE POMA ALEMANYA


Ingredients per a 8 persones:

Per a la massa :
130 g de mantega
100 g de sucre de llustre
1 ou gran
300 g de farina
un pessic de sal

Per al farcit :
4 pomes
el suc de ½ llimona
1 culleradeta de canyella en pols

Per a la decoració :
1 ou per pintar
50 g de sucre moreno


Preparació:

En un bol gran es posa la farina en forma de volcà i al mig la mantega a trossos petits i a temperatura ambient, els 100 g de sucre de llustre, l'ou sencer lleugerament batut i un pessic de sal. Es barreja bé, primer amb una forquilla i, per últim amb les mans. Es reserva a la nevera, tapat amb un paper de plàstic, durant mitja hora.
A continuació, es reparteix la massa en dues parts. S'estira una part fent-ne una capa ben fina i es cubreix un motlle rodó, de 28 Cm de diàmetre, desmontable.
Es pelen les pomes, se'n treuen els cors, i es tallen a la juliana. S'aboquen damunt de la massa, es rega amb el suc de la 1/2 llimona i sempolsima amb la canyella en pols.
Seguidament, es cubreix amb l'altre part de la massa, com si fos un entrepà. Es pinta amb ou batut i s'empolsima amb sucre moreno.
Per últim es fan uns talls amb un ganivet, en forma de quadres, a tota la superfície de la tarta, perquè surti el vapor durant la cocció. Es forneja a 175ºC durant uns 45 minuts.