ASSORTIT DE CANAPÈS MINIATURA


Ingredients per a 8 persones:

pa de motlle miniatura
mantega
foie gras
avellanes torrades
formatge de cabra
melmelada de figues
salmó fumat
pebrot escalivat
albergínia escalivada
anxoves
caviar
sobrasada
pernil salat
olives
enciam
maionesa
tomàquets "cherry"
pernil dolç
pimya natural
formatge d'untar
nous


Preparació:

De canapès se'n poden fer de moltes formes i sabors. A continuació se n'exposen algunes variants.

La base d'aquests canapès serà de pa de motlle miniatura d'uns 3x3 Cm. També es pot utilitzar pa de motlle de mida normal, treure-li la crosta i tallar-ne quatre quadrats de cada llesca.

De foie gras.
S'unta el pa primer amb mantega i després amb foie gras; s'adorna amb una avellana torrada.

De formatge de cabra.
Un tall de formatge de cabra i una culleradeta de melmelada de figues.

De salmó.
S'unta el pa amb mantega i al damunt un tallet de salmó fumat.

D'escalivada.
Una capa de pebrot i albergínia escalivats, tallat ben fi i barrejat; al damunt un tros d'anxova.

De caviar.
El pa untat amb mantega i una culleradeta de caviar pel damunt.

De sobrasada.
Es barreja sobrasada i mantega fins que quedi una pasta lligada.

De pernil.
Es talla el pernil i les olives molt petit i es barreja amb mantega.

D'enciam.
Es barreja l'enciam, o bé escarola, tallat molt petit i es barreja amb salsa maionesa espessa i un xic de mostassa. S'adorna amb mig tomàquet "cherry".

De pernil dolç i pinya.
S'unta el pa amb mantega, s'hi posa un tros de pernil dolç i un tallet de pinya natural.

De formatge d'untar i nous.
S'unta el pa amb formatge i es corona amb mitja nou.