De canapès se'n poden fer de moltes formes i sabors. A continuació se n'exposen algunes variants.
La base d'aquests canapès serà de pa de motlle miniatura d'uns 3x3 Cm. També es pot utilitzar pa de motlle de mida normal, treure-li la crosta i tallar-ne quatre quadrats de cada llesca.
De foie gras.
S'unta el pa primer amb mantega i després amb foie gras; s'adorna amb una avellana torrada.
De formatge de cabra.
Un tall de formatge de cabra i una culleradeta de melmelada de figues.
De salmó.
S'unta el pa amb mantega i al damunt un tallet de salmó fumat.
D'escalivada.
Una capa de pebrot i albergínia escalivats, tallat ben fi i barrejat; al damunt un tros d'anxova.
De caviar.
El pa untat amb mantega i una culleradeta de caviar pel damunt.
De sobrasada.
Es barreja sobrasada i mantega fins que quedi una pasta lligada.
De pernil.
Es talla el pernil i les olives molt petit i es barreja amb mantega.
D'enciam.
Es barreja l'enciam, o bé escarola, tallat molt petit i es barreja amb salsa maionesa espessa i un xic de mostassa. S'adorna amb mig tomàquet "cherry".
De pernil dolç i pinya.
S'unta el pa amb mantega, s'hi posa un tros de pernil dolç i un tallet de pinya natural.
De formatge d'untar i nous.
S'unta el pa amb formatge i es corona amb mitja nou.