CASSOLA MARINERA DE CLOSCA


Ingredients per a 4 persones:

500 g d'escupinyes
500 g de cloïses
500 g de musclos
150 g de bacon fumat
1 ceba
1 pebrot verd
1 gra d'all
una branca de julivert
2 tomàquets madurs
1 carbassó tendre (petit)
1 copa de vi blanc
oli d'oliva
sal
pebre


Preparació:

En una cassola amb un xic d'oli s'enrosseig el bacon que s'haurà tallat a tiretes petites. Quan aquest sigui cuit s'enretira de la cassola i es reserva.
A la mateixa cassola es posa la ceba tallada a juliana i es deixa sofregir, a poc foc, durant 15 o 20 minuts. A continuació s'afegeix el pebrot tallat a dauets, mantenint el foc baix, durant un quart d'hora més. En aquest moment es tira l'all i el julivert, tot ben picat. Passats un parell de minuts ja podem posar el tomàquet tallat a dauets. Es deixa que cogui a ppoc foc fins que el tomàquet hagi perdut la seva aigua.
A continuació s'afegeix el carbassó tallat a rodanxes fines i es salpebre tot. Es deixa coure a poca estona i, quan el carbassó estigui al punt, s'apuja el foc, es mulla amb el vi i es deixa reduïr.

Mentrestant es netejen les escupinyes, les cloïses i els musclos i es couen al vapor, sense afegir-hi gens d'aigua, i cada ingredient per separat. Tenir en compte de guardar una mica del suc que desprenen durant la cocció, després ens caldrà per finalitzar el plat.
Per últim aboquem les escupinyes, les cloïses i els musclos a la cassola, juntament amb mig gotet del suc de la cocció colat. Es tapa la cassola i, sacsejant-la continuament, es deixa al foc entre 3 i 4 minuts, temps suficient per que absorveixin el sabor del sofrregit.


Es poden posar en cru els crustacis dins la cassola i coure'ls juntament amb el sofregit, però tenim el risg de que algun dels crustacis estigui en mal estat o desprengui sorra i ens faci malbé el sofregit. És més segur coure-ho per separat.