AMANIDA DE BOLETS I CASTANYES


Ingredients per a 4 persones:

300 g de bolets variats
12 castanyes
escarola arrissada
fulles de canonge
1 copeta d'anís dolç

Per a la vinagreta:
1 cullerada de vinagre
4 cullerades d'oli
sal


Preparació:

Es renten els bolets, s'eixuguen i es tallen a trossos els més grans; se salten 3 minuts en una paella amb una mica d'oli i es reserven.

Es renten les castanyes i se'ls hi fa un tall petit però sense que s'acabin de partir. Es posen en una cassola i es cobreixen d'aigua; quan fa mitja hora que bullen les castanyes, s'hi afegeix la copeta d'anís i es deixa bullir una estona més. Es van punxant les castanyes i quan estiguin tovetes ja estaran al punt. Seguidament es pelen i es reserven.

Netejar i rentar l'escarola i tallar-la a trossos petits, rentar també les fulles de canonge; eixugar i barrejar en un bol.

Per últim s'emplata, en plats individuals, posant-hi un grapat de la barreja d'escarola i canonges, uns quants bolets i unes castanyes tallades per la meitat. S'amaneix amb la vinagreta preparada.

Es pot adornar amb uns grans de magrana pel voltant del plat i unes rodanxes de moniato.