Font de Bou


Sentmenat (Vallès Occidental)
Coordenades GPS:41.6380,2.1160Clica per veure la ubicació.
Alçada:321 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Gener 2020
Caminades:
I-046  Clica per enllaçar amb la caminada I-046. I-058  Clica per enllaçar amb la caminada I-058. I-076  Clica per enllaçar amb la caminada I-076. I-227  Clica per enllaçar amb la caminada I-227. I-294  Clica per enllaçar amb la caminada I-294.


La font es troba situada al marge dret de la Riera de Sentmenat, a uns 100 metres aigües avall dels peus del salt de Guanta i molt a prop del camí que porta de Can Senosa al salt de Guanta.


Situada en un paratge de gran bellesa natural, d'espessa i frondosa vegetació, grans roques i un singular arbre que ha crescut horitzontalment.

La font queda enclotada un metre per sota del nivell del sòl, formada per tres murets de pedra en angle recte i unes escales de pedra que ens hi atansen. En un extrem de la paret principal és on s'ubica la sortida d'aigua. Aquesta raja mitjançant un tub d'acer inoxidable, cau a una pica quadrada situada arran de terra i desaigua directament a la riera.

La font i el seu entorn han estat restaurats per la gent del municipi, disposa d'una taula i bancs de pedra per menjar-hi.

A escassos 20 metres per damunt de la font actual i adossada al marge rocallós de la muntanya encara es pot veure l'antiga font de Bou, ara eixuta.