Font del Puet de Ger


Ger (Cerdanya)
Coordenades GPS:42.4168,1.8424Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,166 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Agost 2016
Caminades:
I-052  Clica per enllaçar amb la caminada I-052.


Localitzada als afores del poble, a uns 600 metres al nord, dins la vall del torrent de Coforn i per sobre del torrent homònim. S'hi accedeix fàcilment per un còmode i planer camí que porta el nom de la font, el qual surt del costat del dipòsit antic, al capdamunt del poble. Només cal seguir el camí durant uns 550 metres, sempre acompanyats de la sèquia de la Solana que ens queda a la dreta.


La font és una petita construcció de pedra del país (esquist) lligada amb ciment, de planta quadrada d'un metre de base i teuladeta a dues aigües, de la qual surt un gruixut tub de ferro galvanitzat per on brolla constantment aigua abundant, que cau en un enreixat de ferro situat damunt d'una petita pica rectangular.

Es troba enmig d'una bonica arbreda amb terrasses esglaonades dins d'un entorn arranjat amb taules, bancs i baranes de fusta, per sobre del torrent de Coforn.

Cal mencionar que és tradicional que el dilluns desprès de la festa major (el Roser de Ger) es faci un berenar popular. Tanmateix, és molt corrent anar-hi a buscar aigua.