Font d'en Llanas


Puigcerdà (Cerdanya)
Coordenades GPS:42.4306,1.9287Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,184 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2015
Caminades:
I-063  Clica per enllaçar amb la caminada I-063.


Es troba al carrer del mateix nom, al costat de la capella de la Mare de Déu de la Guia, en una raconada on el carrer s'eixampla una mica. La font queda al fons d'una petita terrassa enlairada respecte el carrer, acollida per la paret de pedra de la mateixa casa on hi ha la font, per una altra paret de pedra que forma angle recte amb l'anterior i que alhora fa de respatller d'un banc per seure i per una barana que la protegeix del carrer, tot a l'ombra d'un jove arbre.


Emplaçada a la part baixa de la paret de pedra d'una casa, inserida un pam respecte la façana principal per mitjà d'una volta. El seu frontal està fet de carreus de pedra; al capdamunt es pot veure el registre de la mina i a la part baixa l'aigua és regulada per una aixeta de llautó collada a una petita paret rectangular que encara queda més enrere del frontal.

L'aigua cau directament al terra que està empedrat i s'escola cap a una gran llosa rodona (que podria ser una roda de molí), formant part del paviment, amb una canal oberta i un forat al mig per on desguassa la font.

A la dreta de la font podem llegir un bonic poema de la poetessa Magdalena Masip gravat en un mosaic fet amb rajoles de ceràmica.