Font del Cúcuru


Puigcerdà (Cerdanya)
Coordenades GPS:42.4370,1.9247Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,200 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2015
Caminades:
I-063  Clica per enllaçar amb la caminada I-063.


Tal i com indica un cartell al començament del passeig de la Sèquia, és emplaçada a l'esquerra del camí d'Enveig, a escassos 60 metres en un nivell inferior. Hi accedirem fàcilment si ens situem al capdamunt del camí d'Enveitg, des d'on per l'esquerra surt un camí que poc més avall esdevé en unes escales que ens hi porten.


Es troba en un planer del terreny fet expressament i delimitat per uns murs de còdols lligats amb ciment. La font és ubicada en una sort de capell feta igualment de còdols relligats amb ciment. Al seu bell mig hi ha una aixeta de bronze de botó de pressió frontal. A banda i banda, una paret de contenció de terres en forma de semicercle l'emmarca, alhora que hi permet l'existència de bancs.

És un espai ombrívol amb una bonica arbreda, on podem trobar taules i un espai per fer-hi foc. Des de sempre ha estat una font tradicional per anar a berenar, com es documenta al 1912, moment en què es realitza una important reforma de la font per tal de condicionar-la com a lloc d'esbarjo.

De la font s'inicia un torrent que descendeix cap a la plana.