Font del Sofre


Llívia (Cerdanya)
Coordenades GPS:42.4724,1.9866Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,235 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Rajolí
Última visita:Agost 2020
Caminades:
I-064  Clica per enllaçar amb la caminada I-064.


Es localitza a la mateixa llera dreta del riu d'Estaüja. S'hi accedeix per un camí que surt del coll d'Estaüja (pas natural que uneix Llívia amb Estavar), pel costat nord del turó del Castell. Aquest camí forma part de l'antiga Strata Ceretana. A la font s'hi arriba baixant uns esglaons.


La font neix d'un bloc de granit que és collat amb unes brides de ferro per preservar-lo, possiblement, d'avingudes del riu.

El brollador és un tub de ferro que permet un raig continuat de l'aigua sulfurosa (detectable per la seva olor característica) que va a parar directament al riu.

L'entorn és pintoresc i bonic. Entre els lliviencs i llivienques hi ha força tradició de fer passejades estiuenques fins a aquesta font.

Aquesta font té la particularitat, tal com el seu nom indica, de la presencia de sofre a les seves aigües. Aquests tipus d'aigües, també anomenades hepàtiques, tenen olor d'ous podrits, són clares, toves i untuoses al tacte, de sabor salat molt desagradable. Les aigües sulfuroses exerceixen una acció particular sobre el sistema limfàtic i la pell. Són emprades en les malalties de la pell, en les congestions pulmonars i estomacals, l'asma, la tuberculosi, els reumatismes crònics, la gota, la paràlisi, etc.

Curiosament, l'anàlisi de la seva aigua no dóna alts continguts de sulfats.