Font del Ferro


Llívia (Cerdanya)
Coordenades GPS:42.4801,1.9827Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,316 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Goteja
Última visita:Agost 2020
Caminades:
I-064  Clica per enllaçar amb la caminada I-064.


Aquesta font està ubicada a la confluència del torrent del Tudó amb la riera de Targasona, un centenar de metres més amunt del pont del Carrasut.


Molt poca aigua raja de la font, però el terreny està tenyit de vermell a causa de l'aigua ferruginosa.

L'aigua goteja per un tub que surt d'un petit muret de pedra, cau directament al terra i desaigua al torrent.

A l'esquerra de la font disposem d'un petit banc de pedra per reposar i gaudir de l'entorn. Cal destacar la paret rocallosa que ens queda davant la font, a l'altra banda del torrent.

Les aigües ferruginoses son les que contenen ferro en quantitat abundant (més d'1 mg/litre), normalment aquest es pot percebre fins i tot al gust. La major part d'aquestes aigües son clares i transparents, inodores, de sabor metàl·lic o semblant al de la tinta d'escriure i en contacte amb l'aire formen una pel·lícula vermellosa. Poden ser fredes o calentes i gaudeixen de propietats tòniques. Convenen en totes les malalties caracteritzades per la debilitat, (com l'anèmia, la clorosis, la leucorrea, l'amenorrea, els tremolors de membres, etc) i en les relacionades amb les dolences hepàtiques. Prenent banys d'aquestes aigües, el trencalòs tenyeix el seu plomatge blanc d'un color ataronjat característic.