Font de Cap del Rec (1ª)


Lles de Cerdanya (Cerdanya)
Coordenades GPS:42.4314,1.6684Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,960 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Agost 2018
Caminades:
I-061  Clica per enllaçar amb la caminada I-061. I-194  Clica per enllaçar amb la caminada I-194.


Localitzada a Cap del Rec, darrere mateix del refugi homònim, a peus de la pista forestal que condueix a l'estació d'esquí nòrdic d'Aransa passant pels refugis del Pradell, les Pollineres i Prat Miró. Aquesta font es troba escassos 50 metres més amunt de l'altra font de Cap del Rec.
Per accedir-hi ens aproparem a Martinet per la carretera N-260 que va de Puigcerdà a la Seu d'Urgell. Un cop a Martinet ens desviarem per la carretera LV-4036 cap a Lles de Cerdanya. L'accés no és complicat, si bé la carretera és revirada i el pendent fort; no obstant això, el paisatge resulta engrescador i variat al llarg de tot el seu traçat. Creuem Lles de Cerdanya i ens dirigim cap a l'estació d'esquí de fons de Lles tot seguint una pista asfaltada ben assenyalada que marxa més aviat en direcció nord. Quan siguem a l'estació veurem que s'acaba l'asfalt alhora que travessem les seves instal·lacions; a l'esquerra deixem un edifici de serveis i restaurant, a la dreta els aparcaments. Una mica més enllà som al costat del refugi de Cap del Rec que ens queda a la dreta i l'altra font a l'esquerra. En aquest punt continuem per una pista forestal de terra que marxa en direcció est. Només una cinquantena de metres més amunt serem al costat d'aquesta font que ens queda a l'esquerra.


Aquesta sembla ser la verdadera font de Cap del Rec.

Està feta amb pedres tallades de granit i lligades amb ciment formant un semicercle; una pedra llarga col·locada transversalment tanca el semicercle i fa de paret de la pica. La paret de la font és un pilar, també del mateix estil, d'on hi surt un tub de ferro.