Font de l'Ingla


Bellver de Cerdanya (Cerdanya)
Coordenades GPS:42.3212,1.7818Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,275 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2020
Caminades:
I-112  Clica per enllaçar amb la caminada I-112. I-160  Clica per enllaçar amb la caminada I-160.


Està localitzada al centre de la vall, al costat de la pista que remunta la vall de l'Ingla, en un eixamplament de l'espai natural on s'ha creat un espai tancat d'esbarjo, amb taules i graelles cobertes per fer foc.


El seu accés és fàcil. Sortim de Bellver de Cerdanya en direcció sud, passem per Talló i al cap de 700 metres som en una bifurcació; rebutgem el brancal de la dreta que puja a Santa Magdalena i prenem la planera pista forestal que surt per l'esquerra tot seguint els indicadors que ens assenyalen la Vall de l'Ingla. Ben aviat passem a frec de l'ermita de Sant Serni de Coborriu que deixem a l'esquerra. La pista mica en mica es va enfilant per la bonica vall de l'Ingla. Dos quilòmetres i mig més endavant som al costat d'una petita zona d'esbarjo presidida per la font de l'Ingla.


La font està feta amb pedra del lloc. El seu broll raja contínuament per un broc de ferro colzat i cau en una petita i rectangular pica-abeurador folrada de pedra de recent construcció, després desguassa i es canalitza fins al torrent de l'Ingla, situat al davant.

Sota la font hi ha la captació de l'important doll d'aigua que nodreix Bellver.

A banda i banda s'han construït uns bancs de pedra.

La font està molt ben senyalitzada i es troba en el recorregut cap al coll de Pendís (1.780 m), un dels menys elevats per sortir de la Cerdanya cap al sud. Aquesta singularitat ha provocat que al llarg de la història hagi estat una via important de circulació.