Font de la Cisterna Antiga


Badalona (Barcelonès)
Coordenades GPS:41.4781,2.2250Clica per veure la ubicació.
Alçada:223 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Abril 2017
Caminades:
I-029  Clica per enllaçar amb la caminada I-029. I-128  Clica per enllaçar amb la caminada I-128. I-248  Clica per enllaçar amb la caminada I-248.


La localitzem a pocs metres del collet de la Vallençana, a només 30 metres i per sota del camí de la Carrerada.
No és pas difícil d'arribar-hi. Ens podem apropar al collet de la Vallençana, situat al punt quilomètric 4,8 de la carretera BV-5011 que enllaça Badalona amb Montcada i Reixac. Un cop aquí prenem en sentit sud el camí Vell a Montcada que porta a la urbanització la Vallençana. Només començar trobem a mà esquerra una petita zona d'esbarjo amb taules i bancs per fer-hi una estada i a la dreta un espai per estacionar el vehicle. Ja a peu continuem per la pista. Un centenar de metres més endavant trenquem a l'esquerra per un ample camí descendent barrat al pas dels vehicles motoritzats per una cadena, és el camí de la Carrerada. Al cap d'una seixantena de metres ens desviem a l'esquerra per un corriol descendent que segueix el traçat d'una línia elèctrica de baixa tensió. El camí està molt erosionat i presenta una considerable pendent, cal doncs vigilar de no relliscar. Només 30 metres més avall, tres metres abans d'arribar a un pal de formigó de la línia elèctrica, veurem a mà esquerra una basseta d'obra, és la font de la Cisterna Antiga.


Consisteix en un forat a terra i una petita basseta d'obra arrebossada, d'un metre d'alçada per metre i mig d'amplada i mig metre de fons. No s'aprecia el tub per on s'alimenta, però habitualment és plena d'aigua.

Al costat hi trobem un pal de formigó de la xarxa elèctrica i una bonica figuera.

No estic segur del tot que sigui la font de la Cisterna Antiga, però per la poca documentació que he pogut trobar hi ha possibilitats de que ho sigui. Altres webs i blocs fan referència a aquesta mateixa font com a tal.