Font d'en Bartomeu


Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès)
Coordenades GPS:41.4669,2.2127Clica per veure la ubicació.
Alçada:123 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Gener 2022


Localitzada darrera del complex esportiu de Torribera.
Si entrem dins el recinte del mateix complex esportiu per la porta principal (està permès, doncs és pas habitual de caminaires, inclús estan indicades les dues rutes que el travessen), just a l'esquerra del passadís d'entrada hi ha una tanca metàl·lica que traspassem (no ens oblidem de tornar-la a tancar) i un cop a l'altra banda anem a parar a un camí que seguim durant escassos 50 metres, fins que arribem a una bifurcació; rebutgem el camí de la dreta i seguim pel de l'esquerra, vorejant una jove vinya que ens queda a l'esquerra, a l'altra banda d'un filat. Al pocs metres el camí queda barrat per una portella metàl·lica. Just a baix a la dreta surt un caminet que en poc més de 20 metres ens condueix a una esplanada amb la font al fons.


La paret de la font, de pedres, està adossada al marge de la muntanya. Del mig de la paret, entre una llosa quadrada que ressalta per ser més gran que les demés i el registre de ferro de la mina, brolla l'aigua i cau en una pica d'obra vista quadrada que descansa directament a terra.

Al costat de la font hi un bancal d'obra arrebossada amb ciment i rematat amb rajola de terrissa. Al seu damunt una pica de marbre (característic de les fonts arranjades pel Centre Excursionista Puigcastellar), amb el nom de la font gravat i un poema d'en Miquel Martí i Pol.

Tot l'entorn de la font ha estat arranjat recentment i es troba en molt bon estat de conservació.