Font dels Ajupits II


Teià (Maresme)
Coordenades GPS:41.5125,2.3221Clica per veure la ubicació.
Alçada:353 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Març 2021
Caminades:
I-041  Clica per enllaçar amb la caminada I-041. I-079  Clica per enllaçar amb la caminada I-079. I-177  Clica per enllaçar amb la caminada I-177. I-229  Clica per enllaçar amb la caminada I-229.


La localitzem a pocs metres per sota de la pista de la Cornisa, molt a prop del mirador i de l'antiga pedrera. Per accedir-hi des del mirador de la Cornisa prenem un un sender que surt en baixada per l'esquerra del mateix, cal saltar una cadena. En uns 400 metres deixem el mirador del Pi d'en Pere a la dreta, continuem baixant. De seguida deixem a l'esquerra l'entrada a la font del Vedat, seguim davallant durant uns 150 metres, abans d'un revolt a l'esquerra ens desviem per un corriol ascendent a la dreta que en uns 40 metres en pujada ens porta a la font dels Ajupits II.


Està construïda amb pedres escairades, amb un mur frontal d'un metre d'ample per metre i mig d'alçada adossat a la muntanya, dos petits contraforts als extrems i una pica entremig descansant al terra.

L'aigua raja per un bonic broc de ferro que representa un gripau collat a la part alta del frontal.

El conjunt es troba en una petita esplanada, amb un bancal de pedra formant un semicercle de pedra, a l'ombra de diferent arbres. Uns 25 metres més amunt trobem l'altra font dels Ajupits.