Font de la Deu Vella


Olot (Garrotxa )
Coordenades GPS:42.1650,2.4864Clica per veure la ubicació.
Alçada:440 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Canalitzada
Última visita:Abril 2018


Trobem la font uns 200 metres per damunt de la coneguda font de la Moixina, poc abans d'arribar al restaurant la Deu, enmig del paratge dels Aiguamoixos de la Font Moixina, declarat Parc Artístic Nacional.
Si sortim de l'aparcament de la font Moixina per la pista asfaltada en direcció al restaurant la Deu, un centenar de metres més amunt, just abans d'arribar a un encreuament de camins, cal trencar a l'esquerra per un corriol de terra (no confondre amb un camí més ample que també surt per l'esquerra però una mica més amunt) que en 25 metres ens porta a la font, situada al capdamunt dels aiguamoixos.


Actualment la font resta eixuta i plena de vegetació, malgrat que l'aigua brolla generosament pel desguàs de sota la mina.

El frontal de la font és una llosa allargada disposada en vertical amb un broc de ferro colzat. A sota hi ha una pica rectangular de pedra i al costat un rec que alimenta els aiguamoixos.

A la part del darrera de la font hi ha la mina, la qual queda sota terra, només es pot veure la coberta arrodonida. Adossada a la mina queda una petita construcció de pedra de planta quadrada, d'uns dos metres de base per tres i mig d'alçada, amb porta d'accés en un costat i finestra al contrari. Sembla ser l'accés de servei a la mina.