Font dels Avellaners


Montcada i Reixac (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.4935,2.2140Clica per veure la ubicació.
Alçada:158 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Juny 2020
Caminades:
I-013  Clica per enllaçar amb la caminada I-013. I-017  Clica per enllaçar amb la caminada I-017. I-065  Clica per enllaçar amb la caminada I-065. I-068  Clica per enllaçar amb la caminada I-068. I-133  Clica per enllaçar amb la caminada I-133. I-174  Clica per enllaçar amb la caminada I-174.


La localitzem a pocs metres sota el camí de Can Vilatort, a la mateixa llera del torrent de Reixac. Per accedir-hi prenem la pista anomenada camí de Can Vilatort que surt aproximadament al quilòmetre 9,5 de la carretera BV-5001 i la seguim en direcció sud-est durant uns 1,3 quilòmetres, moment en que trobem un piló de fusta assenyalant-nos la font. Aquí ens desviem de la pista i trenquem a la dreta per un corriol descendent que baixa al torrent, uns 50 metres més avall.


La font consisteix en un mur de pedres adossat al marge de la muntanya d'on surt un tub metàl·lic per on raja l'aigua, que cau en un bassal de pedra arran de terra, desguassant directament al torrent.

La curiositat d'aquesta font és l'arranjament del seu entorn, ple de gravats, figures i bancals. Malgrat que la regeneració està feta seguint un estil molt particular, en cap moment desentona amb l'entorn, degut a que s'han utilitzat materials de l'entorn. Aquestes modificacions les va dur a terme un mallorquí que es va instal·lar a Montcada i Reixac on hi va dedicar bona part del seu temps lliure. L'entorn de la font ha estat recentment desbrossat i s'ha tornat a col·locar el piló indicatiu de fusta a la pista i al costat de la font. Malauradament ha desaparegut definitivament el cartell de fusta que hi havia al damunt de la font amb el seu nom.