Font del Safareig


Alella (Maresme )
Coordenades GPS:41.5067,2.2720Clica per veure la ubicació.
Alçada:324 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Novembre 2021
Caminades:
I-085  Clica per enllaçar amb la caminada I-085. I-130  Clica per enllaçar amb la caminada I-130. I-176  Clica per enllaçar amb la caminada I-176. I-239  Clica per enllaçar amb la caminada I-239. I-288  Clica per enllaçar amb la caminada I-288.


La localitzem dins el bosc de les Quatre Torres, al nord-oest del terme municipal i a uns 200 metres a ponent de la font dels Eucaliptus.


Per accedir-hi ens apropem al capdamunt del carrer Berguedà, emplaçat a l'extrem més occidental de la urbanització El Mas Coll d'Alella. Ja a peu prenem un camí ascendent que surt al final del carrer endinsant-se en el bosc en direcció nord-oest. Al cap d'uns 80 metres trobem una bifurcació; el camí descendent de l'esquerra ens portaria a la font de l'Esquerda, seguim recte pel de la dreta, en lleugera pujada per un camí empedrat a trossos. Uns 200 metres més amunt obviem un corriol a l'esquerra, de seguida deixem el camí que marxa recte i que ens portaria en escassos 50 metres a la font dels Eucaliptus, i trenquem a l'esquerra. Anem pujant durant uns 130 metres, just en un revolt de dretes, surt un caminet a l'esquerra, planer en direcció ponent que en uns 40 metres ens condueix a la font del Safareig, que trobem a mà dreta del camí.


Petita bassa al costat del camí, feta de paredat mixt, amb maons i pedres irregulars, de planta rectangular. Està gairebé a nivell del sòl. En tres dels quatre costats s'aixequen murs de paredat, de contenció dels marges.

L'aigua raja per un galet de ferro des del lateral dret

Recentment ha estat desbrossat.