Font del Sarau


Alella (Maresme )
Coordenades GPS:41.5029,2.2733Clica per veure la ubicació.
Alçada:273 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Febrer 2019
Caminades:
I-084  Clica per enllaçar amb la caminada I-084. I-130  Clica per enllaçar amb la caminada I-130. I-176  Clica per enllaçar amb la caminada I-176. I-288  Clica per enllaçar amb la caminada I-288.


Es localitza a la llera del torrent del Sarau de qui pren el nom, al sud-oest de la urbanització el Mas Coll. La font queda uns 250 metres al sud-oest del monumental pi bord de Mas Coll.


Per accedir-hi ens situem al carrer del Vallespir, emplaçat al veïnat de Mas Coll. Concretament ho fem en el punt on el carrer descriu un pronunciat revolt per on travessa el torrent del Fonoll i on hi ha un gran dipòsit d'aigua municipal. Aquí trobem un cartell informatiu que ens anuncia el torrent del Fonoll.


A peu, prenem un caminet que s'endinsa en el bosc en direcció nord-oest. Al cap de només 150 metres arribem a una esplanada arbrada presidida per la font del Fonoll i acompanyada d'una taula per fer pícnic i uns bancs per seure. Deixem la zona d'esbarjo a la dreta i continuem pel camí en lleugera pujada. Uns 325 metres després som en una cruïlla de camins amb el gran pi bord de Mas Coll al mig; obviem el camí ample que surt per la dreta i fem pel corriol ascendent de l'esquerra. A mida que guanyem alçada, el camí esdevé més embardissat i costa de seguir. Quan portem uns 250 metres, trobem unes escaletes de pedra a l'esquerra que ens baixen fins la font del Sarau que està als peus del torrent homònim.


Sembla ser que només raja en episodis molt humits.

La font consta d'un petit mur de pedra lligada i un atrotinat broc de ferro a mitja alçada. No hi ha cap pica, l'aigua cau al terra i desguassa directament al torrent.

El fet d'estar al mig del torrent fa que si l'aigua baixa amb molta virulència, la font quedi molt malmesa i caldria anar-la arranjant sovint.

Actualment es troba molt deixada, les bardisses cobreixen el frontal de la font, les escales d'accés i també el corriol que surt de la llera dreta del torrent. Gairebé és inaccessible.

El torrent del Sarau tributa, 300 metres aigües avall, al torrent del Fonoll.