Font del Camí


Argentona (Maresme )
Coordenades GPS:41.5455,2.3915Clica per veure la ubicació.
Alçada:134 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Febrer 2022
Caminades:
I-082  Clica per enllaçar amb la caminada I-082. I-143  Clica per enllaçar amb la caminada I-143. I-211  Clica per enllaçar amb la caminada I-211.


La trobem a escassos 100 metres del començament de la pista forestal que uneix Argentona amb Cabrera de Mar i que dóna accés al castell de Burriac, envoltada d'alzines i algunes sureres.
Ens hi podem atansar amb facilitat si ens situem al començament de la pista forestal de terra que puja al castell de Burriac (pujant pel passeig de Burriac en direcció ponent, seguint els indicadors cap al Castell de Burriac, just a mig revolt a la dreta. Hi ha un cartell anunciant que a partir d'aquest indret comença el "Parc de la Serralada Litoral"'). Comencem a caminar sense asfalt per la pista forestal, en direcció sud-oest. Uns 100 metres des del començament, a l'esquerra d'un revolt a la dreta i a peu de camí, trobem amb la font.


Font de pedra, amb un frontal arrodonit per la part de dalt, bancada a les dues bandes i el sòl que acull l'espai empedrat. L'aigua raja per un curt tub de ferro encastat al frontal, disposat a dos pams d'alçada i cau en un bassal en forma de mitja el·lipse arran de terra.

Construïda el 1999 pel voluntaris del Grup de Fonts d'Argentona, tal com ho indica una petita inscripció en pedretes adossada al lateral esquerra de la font i deu el seu nom a que es troba en el camí que puja a Burriac des d'Argentona. Al lateral dret hi ha un gravat en rajoles, malauradament totalment esmicolat. A la part de dalt del frontal trobem el nom de la font gravat en una rajola de terrissa.