Font de l'Esquirolet


Argentona (Maresme )
Coordenades GPS:41.5450,2.3899Clica per veure la ubicació.
Alçada:136 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Febrer 2022
Caminades:
I-082  Clica per enllaçar amb la caminada I-082. I-143  Clica per enllaçar amb la caminada I-143. I-211  Clica per enllaçar amb la caminada I-211.


Es troba al veïnat de Lladó, sota el camí de Burriac, just per damunt de la llera esquerra del torrent de Burriac i a escassos 15 metres al sud de la font de l'Esquirol, envoltada d'alzines, algun pi pinyer i alguna surera.
Per accedir-hi cal situar-se al començament de la pista forestal que puja al castell de Burriac (pujant pel passeig de Burriac en direcció ponent, seguint els indicadors cap al Castell de Burriac, just a mig revolt a la dreta, on hi ha un cartell anunciant que a partir d'aquest indret comença el "Parc de la Serralada Litoral"). Comencem a caminar sense asfalt per la pista forestal, en direcció sud-oest. Uns 100 metres des del començament, deixem la font del Camí a mà esquerra i alhora descrivim un revolt a la dreta. Uns 60 metres més endavant trenquem per un corriol descendent que surt per la dreta i s'endinsa en el bosc. Al cap de només un centenar de metres som a la font de les Sureres. Just al davant d'aquesta font, a l'altra banda de la riera, cap a l'esquerra, segueix un caminet que es va endinsant pel bosc d'alzines; l'agafem i després de només 60 metres arribem a la font de l'Esquirolet, que trobem a la nostra dreta, a peu de camí.


Es va crear el 1997 a partir de la descoberta d'un petit naixement i es va canalitzar. Consta d'un petit muret de pedra lligada al marge del camí. L'aigua que goteja per un broc de ferro, cau a un bassal quadrat i desaigua al torrent mitjançant un tub ensorrat que creua el camí. A la dreta de la font un llarg bancal de pedra ens permet reposar. Al capdamunt del frontal hi trobem un mosaic fet amb rajoles de ceràmica amb el nom de la font, l'any de la seva construcció i la signatura de l'autor.