Font del Grup


Argentona (Maresme )
Coordenades GPS:41.5432,2.3891Clica per veure la ubicació.
Alçada:167 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Febrer 2022
Caminades:
I-082  Clica per enllaçar amb la caminada I-082. I-143  Clica per enllaçar amb la caminada I-143. I-211  Clica per enllaçar amb la caminada I-211.


Es troba al camí que arriba a la font del Ferro, a uns 25 metres per sota d'aquesta.
Per accedir-hi cal situar-se al començament de la pista forestal que puja al castell de Burriac (pujant pel passeig de Burriac en direcció ponent, seguint els indicadors cap al Castell de Burriac, just a mig revolt a la dreta, on hi ha un cartell anunciant que a partir d'aquest indret comença el "Parc de la Serralada Litoral"). Comencem a caminar sense asfalt per la pista forestal, en direcció sud-oest. Uns 100 metres des del començament, deixem la font del Camí a mà esquerra i alhora descrivim un revolt a la dreta. Continuem per la pista durant uns 200 metres més, moment en que abandonem la pista i trenquem a la dreta per un camí més estret que marxa en direcció sud. Si el seguim, uns 175 metres més endavant arribem a un eixamplament que forma una petita plaça presidida per una vella i gran alzina, amb una gran pedra al mig, on hi aparquen aquells que hi vénen en cotxe; el corriol que surt per la dreta porta a les fonts de l'Esquirol, l'Esquirolet, les Sureres i també a una pedrera, nosaltres prenem un caminet ascendent que surt d'enfront. El seguim en pujada i uns 30 metres més amunt, som al costat de la font del Grup que ens queda a mà esquerra del camí.


Simpàtica font i perfectament integrada al paisatge, erigida a peu de camí. Està feta en un muret en angle recte que fa de respatller a dos petits bancals situats a cada costat. L'aigua brolla per un tub metàl·lic i cau en una pica rodona arran de terra. Al bancal de l'esquerra hi ha gravat el nom dels integrants del Grup de Fonts d'Argentona.

La seva aigua prové d'una mina que anava a Can Llei. Aquesta aigua es perdia pel torrent, aleshores es va decidir fer una font per recuperar-la. La font porta el nom del Grup de Fonts d'Argentona, actiu des de finals dels anys 70 i que han catalogat i arranjat una bona colla de fonts. Aquesta la van construir l'any 1993.