Font de les Oliveres


Argentona (Maresme )
Coordenades GPS:41.5493,2.3881Clica per veure la ubicació.
Alçada:152 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Gener 2016
Caminades:
I-083  Clica per enllaçar amb la caminada I-083. I-211  Clica per enllaçar amb la caminada I-211.


La trobem quan el torrent de la Cua Llarga arriba al nucli urbà, a uns 150 metres de les primeres edificacions.
Per accedir-hi cal que ens situem al capdamunt de l'avinguda Ferraters, just quan fa confluència amb el carrer d'en Joan Grau i Giol, (sense asfaltar). Aquí prenem un caminet que surt per la dreta vorejant la tanca d'una finca que portem a la dreta. Als pocs metres el camí vira envers l'esquerra, cap a l'oest, introduint-se en un torrent frondós. Tot seguint en direcció a muntanya, en una mica més d'un centenar de metres, arribem a una clariana on davant nostre apareix la font.


Una bella construcció en forma de caseta, de planta rectangular, d'uns tres metres d'amplada per metre i mig de fons i dos d'alçada, tota ella treballada en pedra massissa de diferents característiques. El seu frontal queda endarrerit un metre respecte la façana a través d'una obertura rectangular, de la part de baix del qual brolla l'aigua per mitjà d'un forat i cau a un petit bassal arrodonit arran del terra que està empedrat. Al capdamunt un mosaic de rajoles amb el nom de la font, el del Grup i l'any de construcció esmicolat, emmarcat per pedretes. A banda i banda del brollador hi ha dos bancs per seure.

A l'exterior queda una bancada a banda i banda amb respatller i a la llinda d'entrada , fet amb pedretes, el nom del Grup i l'any de la restauració, 1991.

L'aigua prové d'una antiga mina que enriquia el llac de la masia de Can Ferraters. Ara és un xic escassa, però suficient per treure la set del caminant.