Font de la Forcarà


Camprodon (Ripollès )
Coordenades GPS:42.3143,2.3589Clica per veure la ubicació.
Alçada:949 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2012
Caminades:
I-071  Clica per enllaçar amb la caminada I-071.


La localitzem a la dreta del riu Ter, als afores de Camprodon, per la banda de ponent. Es troba a l'altra banda del Passeig Maristany i després de la Plana de Can Moner i de l'antic camí de Cerdanya.

Per anar-hi cal sortir de la població de Camprodon en direcció al Ter amunt, seguint l'antic camí de Cerdanya que és la continuació de la porta que des de dalt del Pont Romà mira a ponent. Seguim pel costat dels jardins de l'Hotel Camprodon, al poc arribarem a una rotonda amb al monument dedicat a Isaac Albéniz. Continuem una estona i l'últim tram girem a la dreta i al creuar el riu Ter estem molt a prop de la font. No seguim el camí ample que ens duria a Llanars.


La font presideix una petita placeta de forma arrodonida, enlairada un xic respecte el riu i tota envoltada per un muret baix de pedra que fa de bancal. És una petita font amb una paret feta amb còdols on l'aigua raja per un tub gruixut de ferro i cau en una basseta situada per sota del nivell del terra.

Abans s'arribava a la font per un camí limitat per dues parets de pedra granítica del Ter, un material de construcció molt utilitzat en els edificis de Camprodon.

Anys enrere hi havia una gorga al peu de la resclosa de l'antiga recollida d'aigua que originàriament alimentava una sèquia que arribava fins a Can Roqué.