Font del carrer Camí de Cerdanya o de Can Roqué


Camprodon (Ripollès )
Coordenades GPS:42.3121,2.3642Clica per veure la ubicació.
Alçada:942 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre-2012
Caminades:
I-071  Clica per enllaçar amb la caminada I-071.


Ubicada al carrer Camí de Cerdanya, molt a prop del riu Ter i del pont Nou.


La paret de la font està en el mur que sostè les terres. L'aixeta és de llautó i porta l'escut de Camprodon. A la part baixa hi ha una pica de pedra picada amb una reixa de ferro on s'escola l'aigua abans de desaiguar.

Aquesta font, juntament amb un abeurador, estava erigida a l'altra banda del pont, en un indret una mica estret sortint de la plaça de la Vila, adossat a la fusteria d'en Cabanes. Es va traslladar degut a modificacions urbanístiques.

Als voltants de l'antiga font de Can Roqué hi havia molta activitat industrial. La fàbrica d'embotits amb tragiri de feines a banda i banda del pont, la fusteria de Can Magret , a l'altre banda del pont, en Moret el manyà, que també hi tenia el taller, la resta de la plaça ja eren botiguers, bars com el Núria, l'Ajuntament, l'estanc i l'Hotel.

Des d'aquí veiem el Pont Nou, símbol inequívoc de la vila. Aquest pont era una de les entrades de la Vila fortificada que fou en altres èpoques, i està a cavall de l'entrefoc dels dos rius principals de la Vall; el Ter i el Ritort que justament aquí s'agermanen, per seguir aigües avall cercant el mar.