Font del Pop o de Beu-i-Tapa


Badalona (Barcelonès )
Coordenades GPS:41.4800,2.2410 Clica per veure la ubicació.
Alçada:150 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Febrer-2015
Caminades:
I-075  Clica per enllaçar amb la caminada I-075. I-179  Clica per enllaçar amb la caminada I-179.


Situada al marge dret de la riera de Pomar, a la seva capçalera, a uns 250 metres a l'est de l'hospital de Can Ruti i a uns 400 metres al sud del tanatori de Badalona. El seu accés és ben senzill si ens situem al berenador de Can Ruti que queda just a sota del tanatori, entre aquest i l'hospital. Des d'aquí prenem un caminet que marxa en direcció sud i que als pocs metres creua la carretera per sota un pont. Un cop a l'altra banda de seguida som a la riera de Pomar que seguim a la dreta, aigües avall, durant una quarantena de metres, on ja veurem a mà dreta un petit edifici amb la mina al seu darrere i escassos deu metres més endavant la font.


La font és una construcció de pedra lligada, amb un petit mur adossat al marge que fa de frontal. L'aigua brolla per un gruixut tub que surt d'un forat practicat al frontal, circula per una rampa de pedra de forma trapezoidal i finalment cau a un bassal arran de terra on desaigua directament a la riera.

Uns cinc metres a la dreta de la font podem veure el característic piló de ferro forjat que l'Ajuntament de Badalona utilitza per senyalitzar les fonts boscanes del seu terme, on hi figura el nom de la font, l'advertència de que l'aigua no és potable i rematat amb l'escut de la ciutat. L'altre piló, el de fusta posat pel Parc de la Serralada de Marina, es manté dempeus encara malgrat que ha desaparegut el senyal, només queda el pal.

Uns deu metres més amunt de la font hi ha una petita construcció d'obra amb la mina al darrere tancada amb un registre metàl·lic i un antic banc d'obra al costat.

Es coneix aquesta font amb dos topònims; del Pop i de Beu-i-Tapa. Al piló de ferro podem veure el nom de font de Beu-i-Tapa, així com als mapes de l'ICC. En unes guies editades pel mateix Ajuntament i als mapes del Parc de la Serralada de Marina administrats per la Diputació de Barcelona figura com font del Pop. A casa sempre l'hem anomenat font del Pop.

Fa uns anys es van dur a terme tasques d'adequació de l'entorn, recuperant la font i el bosc de ribera.