Font del Cosidor


Castellar del Vallès (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6220,2.0991Clica per veure la ubicació.
Alçada:367 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Eixuta
Última visita:Gener 2018
Caminades:
I-073  Clica per enllaçar amb la caminada I-073. I-269  Clica per enllaçar amb la caminada I-269.


La localitzem als afores del nucli urbà pel nord-est, a peu del camí que va de Castellar del Vallès a Can Padró.
És fàcil el seu accés. Ens situem a l'extrem més al nord-est del nucli urbà, concretament al carrer del Forn del Raig, davant mateix del col'legi El Casal. Mirem d'estacionar el cotxe i seguir a peu. Aquí engeguem per un camí de terra que marxa en sentit nord, cap a Can Padró. Deixem l'escola a la dreta, 225 metres després passem a frec de la mina Jané que ens queda enlairada a l'esquerra i només un centenar de metres més enllà som al costat de la font del Cosidor.


La font està inserida dins d'una paret de pedra seca que alhora fa de mur de contenció del camp del damunt, emmarcada per un arc rampant o coix fet amb pedres diferents a les utilitzades per a la resta del conjunt i, al seu darrere, un mur cec de pedres lligades.

A baix a la dreta tenim la sortida d'aigua; el broc de ferro queda dins un refós emmarcat en pedra per on rajava l'aigua. Per sota del nivell del terra hi ha un bassal rectangular que la recollia.

A banda i banda de la font disposem de dos bancals de pedra per seure.

Diu la gent dels voltants que va deixar de brollar aigua quan van construir una torre d'alta tensió muntanya amunt. Al frontal podem veure com li han pintat el nom de Font Seca en lletres negres, potser amb el pas dels anys s'acabarà dient així.