Font Falsa


Sentmenat (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6466,2.1130Clica per veure la ubicació.
Alçada:553 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Gener 2020
Caminades:
I-046  Clica per enllaçar amb la caminada I-046. I-058  Clica per enllaçar amb la caminada I-058. I-227  Clica per enllaçar amb la caminada I-227. I-294  Clica per enllaçar amb la caminada I-294.


La font es troba dins el bosc, enlairada uns 50 metres per sobre del camí. /p>

La manera més còmoda d'accedir-hi és des del capdamunt de la urbanització de Guanta. Començarem apropant-nos al restaurant Casa de Guanta i des d'aquí continuem amunt durant uns 1,7 quilòmetres, fins que trobem un carrer cimentat que arrenca per l'esquerra i que seguim. Aviat esdevé un camí de terra que transita entre cases disperses. Al cap d'uns 650 metres som al costat de l'última casa de la urbanització, on estacionem el vehicle. A partir d'ara, a peu, seguim per l'ample camí. Uns 700 metres més enllà ja veiem a mà dreta l'indicador a la font Falsa. /p>

Pugem el talús i seguim un desdibuixat corriol que s'enfila amunt. Als pocs metres hi ha una bifurcació que fem a la dreta i en poc més de 30 metres trobem la font a peu de camí i a mà esquerra. Compte que hi ha perill !


Es tracta d'un avenc al terra en forma de pou, d'uns 2 metres de diàmetre per uns 3,5 metres de profunditat, que en èpoques d'abundància de pluges fa de sobreeixidor d'algun corrent d'aigua subterrània i alimenta de forma notòria la riera i el saltants de Guanta, com són el salt de Can Montllor del Racó i el de Corró.