Font del Gurri


Sentmenat (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6334,2.1029Clica per veure la ubicació.
Alçada:539 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Gener 2018
Caminades:
I-047  Clica per enllaçar amb la caminada I-047. I-073  Clica per enllaçar amb la caminada I-073.


Es localitza a uns quatre quilòmetres al nord-oest en línia recta del nucli de Sentmenat, a peu del camí que puja al Puig de la Creu.
Per accedir-hi ens situem a les portes de Can Vinyals, actual restaurant, situat a l'inici del camí de Can Montllor, on ens hi podem apropar en cotxe per la carretera C-1415a que va de Sentmenat a Castellar del Vallès. Un cop aquí i a peu, ens dirigim cap a ponent i agafem la pista de Can Montllor que marxa en direcció més aviat nord. Al cap d'uns 200 metres arribem a una intersecció de camins; rebutgem la pista que segueix per la dreta i porta a Can Montllor i agafem el brancal de l'esquerra, en sentit nord-oest. 550 metres després anem a parar a un camí que ens talla i que fem a la dreta i tant sols una cinquantena de metres més endavant som en una cruïlla de camins; defugim el de la dreta que se'n va cap a Can Montllor i seguim de front. De seguida passem a frec de Can Padró que deixem enlairat a l'esquerra i tot seguit sortim a un espai obert on tenim una gran bassa cilíndrica alhora que encreuament de camins; rebutgem el brancal de l'esquerra que duu a Castellar del Vallès i prenem el que surt per la dreta en direcció nord, entre la bassa i una casa.
Sense deixar en cap moment el camí principal que està ben fressat, uns 900 metres més endavant arribem a una cruïlla on hi ha uns indicadors que ens assenyalen la font del Canyadell i la font del Gurri; obviem el camí de la dreta que porta a una torre elèctrica i seguim pel de l'esquerra. Uns 300 metres després som en un altre encreuament de camins; defugim el de la dreta que porta a la font del Canyadell i prenem el de l'esquerra. Al cap de 75 metres, en el moment que comencem a descriure una corba a la dreta, trenquem per unes escales que s'enfilen per l'esquerra cap a la font del Gurri i el Puig de la Creu. 150 metres més amunt ens espera la font.


L'aigua raja per un tub de plàstic situat a metre i mig d'alçada que surt de la muntanya i cau en una pica quadrada d'obra que després desguassa a un enreixat de ferro arran de terra.

L'aigua sobrera és canalitzada per sota del terra i cau en un abeurador situat a la feixa de baix.

A l'esquerra de la font podem llegir un poema de Joan Oliver gravat en un mosaic de rajoles de ceràmica.

Al costat esquerre de la font hi ha una imatge de la Mare de Déu.

L'espai està endreçat i bé de gust reposar-hi una estona. Disposa d'una taula i un banc corregut per seure.

El nom de la font el tenim en un rètol metàl·lic posat per l'Ajuntament de Sentmenat i també en un senzill cartell de fusta clavat en un arbre.