Font d'en Fargues


Sentmenat (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6228,2.1213Clica per veure la ubicació.
Alçada:250 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Eixuta
Última visita:Gener 2020


Es localitza a uns 700 metres del començament del camí de Guanta des de la carretera C-1415a que va de Sentmenat a Castellar del Vallès, al costat del pont que creua el primer torrent, davant d'una hípica.


La font queda en un espai ben arranjat a la llera dreta del torrent de Can Montllor i per sota de la pista que puja a Guanta, adossada a la tanca de la finca veïna.

Es tracta d'una construcció de pedra vista amb teulada a una vessant, d'uns sis metres d'amplada per metre i mig de fondària i tres d'alçada.

Davant seu l'espai queda delimitat per una terrassa rectangular un xic enclotada, a redós d'un muret de pedra que la protegeix de la riera.

A l'extrem dret tenim el frontal de la font, obrat amb còdols i endarrerit un pam respecte la façana principal a través d'un arc de mig punt emmarcat amb maons. A la part baixa és per on l'aigua surt a l'exterior per dos brocs de ferro i cau a un bassal allargat i integrat a l'estructura.

A banda i banda de la font arrenquen dos bancs per seure rematats amb rajoles.

Al capdamunt de la font hi ha un senzill rètol de fusta amb el seu nom escrit en lletres negres.

Després de molts anys d'abandó i deixadesa, la font ha estat restaurada per part del voluntaris de la secció excursionista de la Societat Coral Obrera "La Glòria Sentmenatenca", tal com ens ho recorda un cartell a peu de camí.