Font de Sant Feliu


Girona (Gironès )
Coordenades GPS:41.9873,2.8245 Clica per veure la ubicació.
Alçada:75 m
Accés:Lliure
Tipus:De xarxa
Estat:Ben conservada
Cabal:Eixuta
Última visita:Maig 2016


Trobem aquesta font a la pujada de Sant Feliu, al capdavall de les escales que hi pugen, a tocar amb el carrer dels Calderers, a l'ombra d'uns arbres que formen una placeta.


Queda adossada al mur que sosté el carrer que puja a la basílica i fou construïda amb pedra picada. El frontal està emmarcat per un relleu en forma de volta. Antigament l'aigua brollava per la boca de tres cares esculpides al frontal de la font, dues situades a metre i mig del terra, i la tercera al capdamunt. L'aigua que rajava per les dues primeres anava a parar directament a un abeurador de pedra, ara mig trencat, i la tercera queia primer a una petita pica disposada al mig.
De la font original se'n conserven els tres caps però en molt mal estat.

Actualment resta eixuta però just a sota de la placeta se n'hi ha instal·lat una altra de nova.

La plaça on s'hi ubica va ser urbanitzada al final dels anys vint del darrer segle, moment en què es va enderrocar una casa que feia cantonada entre el carrer dels Calderers i la pujada de Sant Feliu. La font, contemporània a la reurbanització d'aquest espai, fou dissenyada per l'arquitecte municipal Ricard Giralt i materialitzada per Joan Oliver de Bezzi , fou inaugurada pel rei Alfons XIII durant una visita a la ciutat de Girona l'any 1929.

És, juntament amb la font dels Lledoners, una de les més grans del barri Vell de Girona.