Font dels Ordiassos


Urús (Cerdanya )
Coordenades GPS:42.3343,1.8520 Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,452 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2017
Caminades:
I-107  Clica per enllaçar amb la caminada I-107. I-253  Clica per enllaçar amb la caminada I-253.


Emplaçada darrere el refugi d'Urús o de la pleta dels Ordiassos, situat aquest a uns dos quilòmetres al sud i en línia recta del poble d'Urús.
Per arribar-hi cal entrar al poble d'Urús, que és el primer que trobem si entrem a la Cerdanya pel túnel del Cadí i anem en direcció Alp i Puigcerdà per la carretera E-9. Un cop a l'alçada de l'església de Sant Climent, girem a l'esquerra per una petita carretera (hi ha un senyal de fusta que ens marca la direcció de Riu i Font Freda). Aviat la carretera es bifurca i anem a l'esquerra, passem per l'àrea d'esbarjo de la font Freda i continuem endavant. Després d'un quilòmetre abandonem l'asfalt i trenquem a l'esquerra per una pista forestal de terra que marxa en direcció sud-est. De seguida passem a frec del cementiri que deixem a la dreta. Continuem pista avall. El descens finalitza uns 800 metres més avall, quan travessem el pont que creua el torrent de la Fou. Seguim per la pista ara en moderada pujada. Al cap d'uns 350 metres defugim un camí ascendent a l'esquerra i 150 metres més amunt, en un revolt a la dreta i tot just haver creuat una tanca pel bestiar, trobem una senzilla font a mà esquerra. Des d'aquí, només cal seguir la pista durant uns 1,2 quilòmetres més i serem al costat del refugi d'Urús o de la pleta dels Ordiassos on hi trobarem la font homònima a la part del darrere. Fins aquí s'hi pot accedir en cotxe, uns 3,5 quilòmetres des del poble.


Un mur allargat de pedra lligada del país fa de paret a la font, d'on surt un tub de plàstic per on brolla un bon raig d'aigua que cau en un abeurador de ferro.

Davant la font queda el refugi no guardat d'Urús o de la pleta dels Ordiassos, propietat de l'ajuntament d'Urús.