Font de Prat Miró


Aransa (Cerdanya )
Coordenades GPS:42.4238,1.6192Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,995 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2018


Es troba uns metres per sota del refugi de Prat Miró, situat aquest a uns 4 quilòmetres al nord-oest en línia recta del poble d'Aransa, a peu de la pista que porta de l'estació d'esquí d'Aransa a les Pollineres.
Per accedir-hi ens aproparem a Martinet per la carretera N-260 que va de Puigcerdà a la Seu d'Urgell. Un cop a Martinet ens desviarem per la carretera LV-4036 cap a Lles de Cerdanya. Passat Travesseres i abans d'arribar a Lles de Cerdanya, es pren un trencall a l'esquerra que duu a Aransa. Des d'Aransa cal continuar pujant per una pista cimentada i ben assenyalada fins les pistes d'esquí de fons, on s'acaba l'asfalt i esdevé una pista forestal que comunica amb l'estació d'esquí nòrdic de Lles, passant pels refugis de Prat Miró i de les Pollineres. La pista es troba en bon estat i és apta per a tot tipus de vehicle. Dos quilòmetres més amunt serem al costat del refugi de Prat Miró que ens queda a mà esquerra. Dins el tancat tenim la font, ben visible.


La font és una gran pedra per on raja l'aigua per un forat practicat al mig i cau en un abeurador allargat que descansa directament al terra, fet amb pedres lligades.