Font Freda de Baix


Bellver de Cerdanya (Cerdanya )
Coordenades GPS:42.3172,1.7965Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,688 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Goteja
Última visita:Agost 2018
Caminades:
I-112  Clica per enllaçar amb la caminada I-112. I-160  Clica per enllaçar amb la caminada I-160. I-195  Clica per enllaçar amb la caminada I-195.


Emplaçada a uns 400 metres al sud-oest del collet de Font Freda, uns 90 metres per sota de l'altra Font Freda. S'hi pot accedir des de Riu de Cerdanya per la pista semi-asfaltada que puja al coll de Pendís passant pel collet de Font Freda, o bé des de Bellver de Cerdanya per la pista forestal que remunta la vall de l'Ingla i segueix cap el refugi dels Cortals de l'Ingla, el coll de Pendís i el collet de Font Freda (una pista és la continuació de l'altra). Vinguem d'on vinguem, un cop al collet de Font Freda, un camí de forta pendent i ben assenyalat que surt de la pista en sentit sud-oest ens hi porta en escassos 250 metres, passant abans a frec de l'altra font Freda.


La font es troba en un espai enlairat respecte el camí i tancat, per una banda amb barana metàl·lica i pilars de pedra, i per l'altra amb un llarg mur semi-circular d'un metre d'alçada tot de pedra. La part central del mur està més aixecada que la resta. Aquí trobem la sortida de l'aigua mitjançant un tub metàl·lic clavat al mur, per on l'aigua goteja i cau en una bassa rectangular feta amb les mateixes pedres que el mur.

Als extrems del mur hi ha dos bancals de pedra i al costat del conjunt de la font hi trobem una petita zona arranjada amb taules i bancs de pedra.