Font de la Mata Negra


Bellver de Cerdanya (Cerdanya )
Coordenades GPS:42.3206,1.8059Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,674 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2021
Caminades:
I-112  Clica per enllaçar amb la caminada I-112. I-160  Clica per enllaçar amb la caminada I-160. I-195  Clica per enllaçar amb la caminada I-195.


Es troba a l'esquerra de la pista que puja de Riu de Cerdanya al coll de Pendís, uns 750 metres abans d'arribar al collet de Font Freda.
Per accedir-hi ens aproparem a la població de Riu de Cerdanya per la carretera C-16. Un cop al nucli urbà, del centre mateix surt una pista que inicialment està cimentada i que més endavant va perdent asfalt, anomenada carretera LP-4033 i que s'enfila cap a la muntanya de Riu. Sense sortir en cap moment de la pista principal, al cap de 6 km deixem a l'esquerra el refugi del serrat de les Esposes i uns 3 km més amunt som al costat de la font.


La font està adossada al mur que sosté les terres de la muntanya i que li fa de frontal. Del mur surt una pedra treballada en forma de canal per on raja l'aigua que cau en un abeurador rectangular, construït amb un recipient metàl·lic folrat amb pedra, igual que el mur.

També veiem altres tubs per damunt del mur per on brolla aigua que cau directament al terra, creua la pista i s'escola muntanya avall, formant tots ells el torrent de la Mata Negra que aigües avall esdevé el torrent del Forn i més tard s'ajunta amb el torrent de la Bavosa, ja a l'alçada de Pedra.