Font Nova de Can Pobla


Matadepera (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6333,2.0164Clica per veure la ubicació.
Alçada:834 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Eixuta
Última visita:Setembre-2013
Caminades:
I-118  Clica per enllaçar amb la caminada I-118.


Emplaçada en una petita esplanada dins el bosc, a uns 350 metres al sud de Can Pobla. Per accedir-hi ens situem a l'esplanada que hi ha tot just arribem a Can Pobla per la pista forestal. Ens desviem per un camí barrat amb una cadena que queda a la nostra dreta i que inicialment marxa en sentit est. De seguida el camí fa un gir cap al sud i al cap d'uns 150 metres arribem a una cruïlla. Aquí prenem el camí de més a la dreta durant uns 125 metres, on ja veiem la font que queda uns metres més avall a la dreta, dins el bosc.


Es tracta d'un llarg mur longitudinal de pedra, de forma semi-circular, d'uns deu metres de llargada per dos i mig d'alçada, disposat de manera que reté les terres de la muntanya on està ubicat. Al mig del mur hi ha una obertura en forma de capelleta on es troba la sortida d'aigües per mitja de tres tubs encastats al frontal, un damunt de l'altre, el del mig més estret que els altres. L'aigua queia en un petit bassal de pedra a mitja alçada. A banda i banda de la font hi ha dos bancals de pedra que tenen el mur com a respatller.

La font la va fer construïda cap als anys 60 del segle passat per l'aleshores propietari de l'extensa finca de Can Pobla, en Josep Maria de Quadras i de Caralt, 3r comte de Sant Llorenç del Munt. S'hi va fer una canalització des de la surgència que hi ha davant mateix del mas, la que coneixem com Font Antiga de Can Pobla. Malauradament va deixar de rajar als anys vuitanta, després de diversos actes de vandàlics.