Font Soleia


Matadepera (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6410,2.0223 Clica per veure la ubicació.
Alçada:920 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Octubre 2016
Caminades:
I-118  Clica per enllaçar amb la caminada I-118. I-228  Clica per enllaçar amb la caminada I-228.


La localitzem al vessant est de Sant Llorenç del Munt, en el camí que aquesta font li dóna el nom, que neix en un revolt del Camí dels Monjos, anomenat la Roca de Pi del Vent, i s'acaba a la canal de Santa Agnès. Aquest camí només es pot recórrer a peu, i cal preveure una caminada d'aproximadament tres quarts d'hora des de Can Pobla per arribar-hi. La font resta a uns 900 metres del començament del camí si venim del sud.


Simpàtica font boscana d'aigua fresquíssima i bona que neix sota unes grans roques. Malgrat que el seu cabal està condicionat a les pluges, gairebé tot l'any podem comptar amb un bon glop.

Es tracta d'un tub metàl·lic encastat a la roca del marge de la muntanya per on brolla l'aigua si es destapa un tap metàl·lic envoltat de goma i lligat amb una cadeneta. L'aigua cau damunt d'una pedra i d'aquí directament a terra formant un petit bassal que s'escola a través del camí.

Un parell de metres més a la dreta, sota una roca, en el lloc on deuria haver-hi hagut la font original, es troba una singular pica de forma semicircular. Al seu damunt i collada a la roca hi ha una rajola de terrissa amb el nom de la font i la data 1905 gravats.

L'origen del nom d'aquesta font rau en què el sol hi toca durant bona part del dia.

La font dóna el nom a un dels camins més bonics del llevant de La Mola. Ressegueix la paret oriental del massís, formada per parets de roca de conglomerat i ventrells rocallosos que per entremig de petites masses boscoses i de mates va seguint, sempre ran de paret i passant per diferents balmes que formen curiosos entrants en la roca.