Font del Saüc


Matadepera (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6418,2.0206 Clica per veure la ubicació.
Alçada:975 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Octubre 2016
Caminades:
I-118  Clica per enllaçar amb la caminada I-118. I-228  Clica per enllaçar amb la caminada I-228.


La trobem molt a prop del camí dels Monjos que puja a la Mola. Per accedir-hi ens situem al capdamunt de la Mola, al monestir de Sant Llorenç del Munt. Comencem a davallar en sentit sud-est pel camí empedrat (Camí dels Monjos), entrem en un alzinar on el camí esdevé escales de pedra. Aviat, uns 325 metres més avall del monestir, ens desviem a l'esquerra per un camí assenyalat amb el nom de la font del Saüc. Uns 100 metres després, sense haver deixat el camí que marxa en sentit nord, girem a l'esquerra per un caminoi que en 30 metres ens duu sota una balma on hi ha la font.


És una de les fonts més conegudes de Sant Llorenç i està envoltada per un marc incomparable, amb unes vistes magnífiques. És la font més elevada de Sant Llorenç, situada a 975 metres, cosa que provoca que el seu cabal sigui molt minso i que s'assequi a l'estiu. Només hi circula un bon cabal d'aigua després de precipitacions importants.

La font queda sota una balma. Es tracta d'una paret d'obra mig arrebossada amb ciment, dins la qual s'hi ubica la cisterna de captació. Un broc a la part baixa tapat amb un tap de suro deixa rajar l'aigua que cau directament al terra formant un petit bassal.