Font de la Moreria


Sabadell (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.5880,2.0555Clica per veure la ubicació.
Alçada:303 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2022
Caminades:
I-122  Clica per enllaçar amb la caminada I-122. I-213  Clica per enllaçar amb la caminada I-213.


Situada a l'extrem més al nord del terme de Sabadell, a tocar de la llera del torrent de Gotelles.
Ens hi podem atansar des del quilòmetre 5,5 de la carretera BV-1248 que va de Sabadell a Matadepera, des d'on surt un camí planer que inicialment marxa en sentit nord-est, amb bosc a la dreta i un camp conreat a l'esquerra. Al cap d'uns 350 metres passem per sota d'una xarxa elèctrica, moment en que el camí fa un gir a l'esquerra amb una forta pendent. Uns metres més avall baixem per uns esglaons a partir dels quals el camí esdevé planer seguint el curs del torrent de Gotelles, en sentit est. De seguida deixem a l'esquerra una raconada on es troba la font de Gotelles i escassos 100 metres després arribem a la font de la Moreria que ens queda a la dreta, a l'altra banda del torrent, on una palanca de fusta ens facilita l'accés.


Estratègicament ficada dintre d'un espès falguerar hi trobem aquesta bonica font. L'aigua raja per un gruixut tub de ferro encastat directament a les pedres de la muntanya, cobertes de molsa, i cau en un bassal situat per sota del paviment que està empedrat amb còdols. A banda i banda de la font i disposats en angle hi ha dos bancals de pedra.

El nom d'aquesta font sembla que prové d'una antiga torre de guaita, coneguda per la Torre de la Moreria, les restes de la qual encara es poden veure dalt del turó que queda en la unió dels torrents de Gotelles i de Can Font.