Font de Gotelles


Sabadell (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.5883,2.0543Clica per veure la ubicació.
Alçada:300 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2022
Caminades:
I-122  Clica per enllaçar amb la caminada I-122. I-213  Clica per enllaçar amb la caminada I-213.


Localitzem aquesta font a l'extrem més al nord del terme de Sabadell, al costat del torrent de Gotelles del que pren el nom, escassos 100 metres més amunt de la font de la Moreria.
Hi podem accedir des del quilòmetre 5,5 de la carretera BV-1248 que va de Sabadell a Matadepera, des d'on surt un camí planer que inicialment marxa en sentit nord-est, amb bosc a la dreta i un camp conreat a l'esquerra. Al cap d'uns 350 metres passem per sota d'una xarxa elèctrica, moment en que el camí fa un gir a l'esquerra amb una forta pendent. Uns metres més avall baixem per uns esglaons a partir dels quals el camí esdevé planer. De seguida trobem la font, en una raconada a l'esquerra del camí, a tocar del torrent.


Dos murets baixos de pedra lligada disposats en angle recte acullen la font, el primer d'ells també fa de mur de contenció del talús. Entre els dos murets queda la font; una paret d'obra vista, més alta que els murets, amb un broc de ferro encastat al frontal per on raja l'aigua i cau a un bassal quadrat situat arran del terra que està empedrat.