Font de Ca n'Argelaguet


Sabadell (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.5821,2.0632Clica per veure la ubicació.
Alçada:303 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Rajolí
Última visita:Abril 2022
Caminades:
I-122  Clica per enllaçar amb la caminada I-122. I-213  Clica per enllaçar amb la caminada I-213.


Situada a uns 300 metres a l'oest en línia recta de la masia de Ca n'Argelaguet.
La manera més senzilla d'atansar-s'hi és des del punt quilomètric 4,1 de la carretera BV-1248 que porta de Sabadell a Matadepera. Des d'aquí prenem un camí que surt en sentit sud i que en poc més d'un centenar de metres ens duu davant de la masia de Ca n'Argelaguet que deixem a l'esquerra. Continuem per l'ample camí, obviant-ne d'altres que es fiquen als camps i a la propietat. Al cap d'uns 350 metres, just a la sortida d'un revolt a l'esquerra, creuem el torrent de la Riereta per un petit pont al mateix temps que rebutgem un camí que se'n va per la dreta. Seguim en pujada i direcció sud durant només 100 metres, moment que ens desviem a l'esquerra per un camí barrat amb uns pilons de fusta que ens porta directament a una esplanada amb bancs. A sota a l'esquerra trobem la font que hi accedim baixant per uns esglaons.


Diuen que sempre raja. La font queda en una terrassa de forma triangular acollida per una banda per un mur longitudinal de pedra lligada i per una barana de fusta per l'altra. A l'extrem esquerra del mur està la font, amb un frontal d'obra arrebossada i un tub de plàstic encastat a la part baixa per on raja un fil d'aigua que cau en un bassal quadrat fet amb maons situat arran de terra. Després l'aigua és canalitzada fins la bassa que hi ha a sota a través d'una canal oberta de maons. A la dreta de la font hi ha un banc de fusta collat al mur de pedra que li fa de respatller.

L'entorn de la font és un lloc agradable, amb una gran esplanada a l'ombra de grans exemplars d'arbres de diferents tipus, bancs per reposar i sota de la font una gran bassa des d'on gaudir d'unes bones vistes cap els camps de conreu de la masia que dóna nom a la font.