Font Nova de Can Catà


Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.4632,2.1464Clica per veure la ubicació.
Alçada:116 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Desembre-2013
Caminades:
I-126  Clica per enllaçar amb la caminada I-126.


La font està situada dins la finca particular de Can Catà, però és permesa l'entrada el primer i tercer diumenge de cada mes.


Emplaçada en un entorn espectacular on cal destacar els enormes pins i castanyers. Aquesta font, que data de començaments del segle XX, i els altres elements construïts al voltant, formen un conjunt d'una bellesa notable. L'accés a la font es fa per un bonic i llarg passeig arbrat. El frontal de la font està integrat en una paret molt gran on en destaquen una postada per posar-hi una estàtua i el broc de ferro que és de grans dimensions. La sortida d'aigua queda per sota del nivell del sòl, amb una gran pica semi-circular arran de terra, uns esglaons de maons per accedir-hi i uns suports per recolzar els peus i evitar que es mullin.
A l'esplanada del davant de la font hi trobem una llarga taula, d'uns 15 metres de llargada, amb un parell de bancs a cada banda i un tamboret a cada capçalera, tot de pedra; hi ha qui l'anomena la Taula de l'Apòstol. A la dreta de la taula hi ha una escalinata en forma piramidal que servia per escoltar concerts, anomenat popularment l'Amfiteatre Romà. Entre la font i les escales surt un caminet que ens porta a l'interior d'un curiós i enigmàtic petit edifici, un rebost de pedra amb un bonic sostre de bóveda, ben amagat i que no espatlla gens l'encant del racó. Al llarg del passeig d'accés encara podem contemplar una canal oberta de pedra per on es conduïa l'aigua sobrera de la font fins un petit estanyol artificial situat uns 100 metres més al nord.