Font de Ca l'Artillé


Badalona (Barcelonès )
Coordenades GPS:41.4822,2.2193Clica per veure la ubicació.
Alçada:172 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Eixuta
Última visita:Abril 2017
Caminades:
I-128  Clica per enllaçar amb la caminada I-128. I-248  Clica per enllaçar amb la caminada I-248.


Situada a l'extrem més al nord del municipi de Badalona, a uns 75 metres al nord del que ara és el restaurant Ca l'Artillé.
Per accedir-hi cal que vinguem per la carretera BV-5011 que uneix Badalona amb Montcada i Reixac. Aproximadament al quilòmetre 5,9 d'aquesta carretera surt un camí cimentat en direcció sud que ens hi porta en menys de 250 metres. Abans d'entrar al recinte del restaurant trobarem un espai per estacionar el vehicle i uns metres més enllà queda la malaguanyada font.


La font queda uns tres metres enclotada respecte del camí, protegida tota ella per una barana de fusta.

Es troba molt deixada, la gran quantitat de bardisses i d'altra vegetació ho han cobert totalment. Des de dalt del camí només es pot veure el registre de la mina. Malgrat tot encara se sent el soroll de l'aigua.

Si desbrossem l'espai, tal com va fer l'amic Marcel del bloc Fonts Naturals Prop de Barcelona l'any 2015, trobarem sota la mina una paret d'obra i pedra formant angle recte. Al capdamunt, a un metre del terra, hi ha un broc de plàstic per on brollaria l'aigua. La fotografia on es veu el detall ha estat extreta del seu bloc.

Ja de petit havia sentit a parlar d'aquesta font; els meus avis acostumaven a fer-hi fontades els dies de festa.