Font del Pi


Badalona (Barcelonès )
Coordenades GPS:41.4800,2.2188 Clica per veure la ubicació.
Alçada:168 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Eixuta
Última visita:Abril 2017
Caminades:
I-128  Clica per enllaçar amb la caminada I-128. I-248  Clica per enllaçar amb la caminada I-248.


Es localitza a l'extrem més al nord del municipi de Badalona, a uns 300 metres de Ca l'Artillé, a peu del camí que porta a la urbanització la Vallençana i a uns 140 metres en línia recta al nord-oest de la font d'en Mora.
Per accedir-hi cal que vinguem per la carretera BV-5011 que uneix Badalona amb Montcada i Reixac. Aproximadament al quilòmetre 5,9 d'aquesta carretera surt un camí cimentat en direcció sud que ens aboca en uns 250 metres al restaurant Ca l'Artillé. Abans d'entrar al recinte del restaurant trobarem un espai per estacionar el vehicle i uns metres més enllà queda la malaguanyada font de Ca l'Artillé, envoltada per una barana de fusta que la protegeix.
Deixem la font de Ca l'Artillé a la dreta i tot seguit defugim un primer camí descendent a la dreta que porta a un dels aparcaments habilitats pel restaurant i també un segon camí a la dreta que és l'entrada de la finca particular de Can Geperut. Continuem recte pel camí cimentat, passem pel mig d'un altre aparcament del restaurant, aquest ens queda a dalt a mà esquerra. Quan s'acaben les instal·lacions del restaurant també finalitza l'asfalt i comença un caminet que s'endinsa en el bosc, inicialment recte, en sentit sud-est. Als pocs metres el camí fa un gir a la dreta, en pronuncia baixada durant uns 20 metres. Just al final de la baixada deixem un corriol a l'esquerra que porta a la font d'en Mora, nosaltres continuem pel camí que dúiem, més ample i planer, que marxa en direcció ponent. Uns 150 metres més endavant, en una raconada del camí a l'esquerra, trobem la mina de la desapareguda font del Pi, visible des del mateix camí.


De la font no en resta res, avui dia només queda la mina amb la seva porteta metàl·lica molt atrotinada.