Font d'en Mora


Badalona (Barcelonès )
Coordenades GPS:41.4790,2.2194Clica per veure la ubicació.
Alçada:209 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Abril 2017
Caminades:
I-128  Clica per enllaçar amb la caminada I-128. I-248  Clica per enllaçar amb la caminada I-248.


Ubicada dins el bosc, a la part més al nord de Badalona, a tocar del terme municipal de Montcada i Reixac, a mig camí entre el camí Vell de Montcada i el torrent de la Vallençana per un costat i, entre la urbanització La Vallençana i el collet homònim per l'altre.
S'hi pot accedir per un corriol que surt des del camí Vell de Montcada, a uns 80 metres a l'est de la primera casa de la urbanització de la Vallençana. Situats en aquest camí, en direcció nord-est, al cap d'uns 20 metres trenquem a l'esquerra per un corriol descendent, baixant uns esglaons practicats al terra. Inicialment el camí porta direcció nord, però més avall s'anirà encarant cap a l'est. Sempre per dins el bosc i en baixada, anem trobant altres esglaons. Finalment, uns 175 metres més endavant, en una raconada a la dreta, hi trobem la font.


La font queda en una raconada del camí, consta d'una petita paret adossada al marge de la muntanya amb dos petits murets de maons que l'acullen. L'aigua goteja per un broc de plàstic encastat al frontal, i cau directament al terra, formant un bassal. Després l'aigua desguassa per un rec practicat al terra que creua el camí.

Al costat dret de la font hi ha un piló rodó de l'Ajuntament de Badalona amb el nom de la font.