Font de la Nina


Ogassa (Ripollès )
Coordenades GPS:42.2660,2.2766Clica per veure la ubicació.
Alçada:953 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre-2013
Caminades:
I-132  Clica per enllaçar amb la caminada I-132.


La localitzem a la cruïlla de l'avinguda de les Mines amb la Plaça Dolça, a escassos 75 metres més amunt de la font del Miner.


Es tracta d'una gran construcció dins un espai enjardinat. La paret de la font és un mur longitudinal de pedra que també sustenta l'esplanada que queda al damunt. La part central queda endarrerida respecte la seva façana i és on s'hi ubica la sortida d'aigua que brolla per una pedra en forma de canal collada al frontal i cau en una pica quadrada practicada en una gran pedra picada que també fa de pedestal.

A banda i banda de la font hi ha disposats dos llargs bancals de pedra adossats al mur, que els hi fa de respatller, amb una teulada de lloses de pissarra a una sola aigua que els aixopluga.

Més a la dreta hi trobem l'escultura metàl·lica d'un infant nu que amb la mà dreta es toca el cap i amb l'esquerra aguanta una regadora per on raja l'aigua que cau directament a una bassa semi-circular, envoltada d'un parterre ple de flors. Davant l'església dels Hostalets d'en Bas, a la Garrotxa, hi a una escultura molt semblant.